Zirconium silisida, ZrSi2

Halo, sumping konsultasi produk kami!

Zirconium silisida, ZrSi2

zirconium disilicate utamina dianggo dina keramik logam, lapisan tahan oksidasi suhu luhur, bahan struktural suhu luhur, aerospace sareng lapangan sanésna


Detil Produk

FAQ

Tanda Produk

>> Perkenalan Produk

Rumus molekular  7rsi2
Jumlah CAS  12039-90-6
Katerangan  bubuk abu
Titik lebur 1620.C
Rusiah  4,88 g / cm3
Aplikasi  zirconium disilicate utamina dianggo dina keramik logam, lapisan oksidasi résistansi suhu luhur, bahan strukturna hightemperature, aerospace sareng lapangan sanésna

>> COA

COA

>> XRD

COA
COA
COA

>> Ukuran Spésifikasi

COA

>> Data anu aya hubunganana

Zirconium silisida
Beurat molekul: 147.39
EINECS : 234-911-1
CAS : 12039-90-6
Watekna: bubuk kristal abu pasagi
Dénsitas (g / ml, 25 ℃): 4,88
Titik lebur (OC): 1620
Konstitusi kisi: a = 0.372nm, B = 1.476nm, C = 0.367nm.
Microhardness (kg / mm2): 1063
Panas formasi (kJ / mol): 62.8
Fungsi sareng larapna: dianggo bubuk bahan baku tina keramik halus, wadah pikeun produksi pilem semikonduktor, pad téma keramik karbon sareng cakram rem. Fraksi massa disilisial zirconium nyaéta 10-15%. Nambahkeun fraksi massa ieu disilisida zirconium kana komposit matrix keramik sacara signifikan tiasa ngirangan suhu saring bahan.
Studi ngeunaan élastisitas sareng anisotropi zirconium silisida
Senyawa anu dibentuk ku logam sareng silikon nyaéta silikon logam, anu tiasa dibagi kana dua kategori: 1. Silikat logam réfraktori tingal tabel périodik IVB, VB, Silisida unsur-unsur grup VIB, sapertos silikon titanium, siki zirconium, sumbang tantalum , tungsten silisida, sareng sajabana, 2 logam mulia sareng caket séngsér logam mulia, udagan silisida, silisida platinum, silikon kobalt, sareng kecap sanésna, silisida logam bahanna kawilang sesah ku luster logam, konduktivitas tinggi, résistansi positip sareng koefisien asor sareng silida logam magnét sareng réfraktif dina kaseueuran kasus Éta ngagaduhan titik lebur anu luhur, teu karasa sareng kakuatan komprési, kakuatan ngarayap tinggi dina suhu luhur, kapadetan sedeng, kakuatan tarik sareng sipat mékanis suhu anu saé.
Réaksi antara logam sareng silikon ngirangan kagiatan logam.
Kusabab kitu, stabilitas kimia silikida lumayan saé. Silikon logam réfraktif kalayan eusi silikon tinggi gaduh résistansi korosi anu saé sareng résistansi oksidasi dina suhu kamar sareng suhu luhur Kalemahan bahan kimia: éta rapuh dina suhu kamar, kateguhan pangaruh rendah sareng tahan shock shock termal. Sipat fisik sareng kimia silikon logam masihan aranjeunna seueur kagunaan. Mimiti, silisida salaku bahan struktural suhu luhur gaduh prospek aplikasi anu saé dina penerbangan, aerospace, industri kimia. Salaku palapis tahan oksidasi suhu luhur, bahan magnét, pilem éléktroda sirkuit terintegrasi sareng bahan fungsional anu sanés, silikid parantos seueur diulik sareng dilarapkeun. Salaku conto, fe2si maréntahkeun alloy ngagaduhan sipat magnét Lemes anu hadé, seueur dianggo dina audio, video sareng bahan sirah magnét pikeun pamaca kartu; sapertos v2si, CoSi2, Mo2Si, kusabab konduktivitas listrikna anu hadé, v2si mangrupikeun tahap A15 superconductive munggaran anu dipendakan, suhu transisi kritis na 17.1k; MoSi2 loba dipaké salaku unsur pemanasan tungku listrik suhu luhur kusabab konduktivitasna anu hadé sareng résistansi oksidasi anu hadé sapertos palapis tahan oksidasi suhu luhur anu dianggo dina aerospace, silisida logam ngagaduhan peran anu penting pisan dina pembuatan alat-alat éléktronik. Kusabab résistansi silisida langkung handap tibatan polysilicon, sareng antar muka antara silisida sareng substrat silikon mangrupikeun panganteur bersih tingkat atom kalayan kasaluyuan anu saé, éta parantos seueur dianggo salaku penghalang Schottky sareng bahan interkonéksi dina industri manufaktur mikroelektronika.


  • Saméméhna:
  • Teras:

  • Tulis pesen anjeun didieu teras kirimkeun ka kami