Bubuk Zirconium Boride, ZrB2

Halo, sumping konsultasi produk kami!

Bubuk Zirconium Boride, ZrB2

tiasa dianggo salaku bahan suhu luhur aerospace, bahan padet-resistantsmooth, alat motong, panyalindungan thermocouple thermocouple protection andelectrolytic lebur senyawa tina bahan éléktroda. Utamana cocog pikeun foruse salaku permukaan pikeun muter bola bantalan


Detil Produk

FAQ

Tanda Produk

>> Perkenalan Produk

rumus molekul  Zrb2
Jumlah CAS  12045-64-6
Sipat  kakuatan hideung abu
Titik méteran  3040'C
Kapadetan  6. g / cm3.
Mangpaat  tiasa dianggo salaku bahan suhu luhur aerospace, bahan padet-resistantsmooth, alat motong, panyalindungan thermocouple thermocouple protection andelectrolytic lebur senyawa tina bahan éléktroda. Utamana cocog pikeun foruse salaku permukaan pikeun muter bola bantalan

>> COA

COA

>> XRD

COA

>> Ukuran Sértipikat

COA

>> Data anu aya hubunganana

Zirconium Diboride
No CAS: 12045-64-6
EINECS No.: 234-963-5
Formula molekular: ZrB2
Beurat molekul 112,84
Kapadetan 4,52g / cm3
Titik lebur (3040 ℃)

Éta karasa teu luhur sareng mangrupikeun senyawa logam kuasi kalayan struktur héksagonal
Aplikasi

1. Industri Aeroangkasa
Komposit séri ZrB2 cocog pisan pikeun panerapan bahan ablasi suhu ultra-luhur pikeun pesawat ruang angkasa supersonic sareng cangkang misil kusabab titik leburna tinggi, karasa, konduktivitas anu saé sareng kamampuan neutron anu saé. Utamana ku pamekaran gancang téknologi rokét sareng misil, paménta pikeun bahan struktural suhu luhur keramik dumasar zirconium borate langkung mendesak. Kalayan panineungan karya panilitian sareng pamekaran sareng paningkatan téknologi produksi anu teras-terasan, pastina yén panilitian, produksi sareng panerapan komposit séri ZrB2 bakal kabisat sateuacanna.

Zirconium diboride (ZrB2) ngagaduhan titik lebur anu luhur, modulus tinggi, karasa luhur, konduktivitas termal tinggi sareng konduktivitas listrik, sareng tahan shock shock termal anu hadé kusabab beungkeut kimia na kuat. Éta parantos janten bahan calon paling poténsial pikeun keramik suhu ultra-luhur. Produk keramik ZrB2 parantos seueur dianggo salaku bahan struktural sareng fungsional suhu luhur, sapertos agul turbin sareng
Éléktroda pembangkit listrik MHD dina industri penerbangan. Salaku tambahan, dibandingkeun sareng seueur bahan keramik, éta ngagaduhan konduktivitas listrik anu langkung saé, sareng tiasa ngahasilkeun bagian anu bentukna rumit ku téknologi motong kawat. Nanging, ZrB2 ngagaduhan titik lebur anu luhur, sesah nalika sinter sareng kakuatan sareng kateguhan anu kawilang rendah, anu ngabatesan aplikasi na di lingkungan kerja anu keras. Kusabab kitu, sarjana di bumi sareng luar negeri parantos seueur ngerjakeun hasil panilitian kana komposit ZrB2 sareng komponenana anu sanés ku ngagunakeun sababaraha prosés sinter anu maju, pikeun ningkatkeun sipat komprehensif tina matéri. Dina tulisan ieu, komposit ZrB2 sareng padetanana diulas.
2 réfraktori

ZrB2 keramik mangrupikeun bahan réfrakter khusus anu hadé, anu tiasa dianggo salaku panangan panyalindungan thermocouple suhu luhur, kapang casting, logam metalurgi tungku, sareng sajabana kusabab airtightness sareng konduktivitas na, perlu digawekeun ku tabung jero oksida aluminium mawa kaluar pangukuran suhu anu épéktip nalika damel salaku térokopel. Térmowél anu didamel tina bahan ieu tiasa dianggo teras-terasan pikeun waktos anu lami dina beusi lebur sareng kuningan. Keramik ZrB2 ogé tiasa dianggo salaku antioksidan dina réfraktor. LV Chunyan dkk. dilaporkeun yén ku nambahan
ZrB2 ka MgO-C réfrakter atanapi langsung nganggo ZrB2 salaku agrégat atanapi bubuk rupa. Éta ngajantenkeun bata réfraktif sareng tiasa dibuang sareng nunjukkeun résistansi oksidasi anu saé pisan sareng kinerja tahan seuneu. Mékanisme résistansi oksidasi tiasa dianalisis sapertos kieu: B2O3 dihasilkeun ku oksidasi ZrB2 dina fase suhu sedeng mgo-b2o3 fase molten dina MgO-C, sahingga ngajaga bata.
3 bahan éléktroda
Konduktivitas rendah, sistem transisi listrik mangrupikeun transisi éléktron. cocog pikeun bahan kontak sareng bahan éléktroda kusabab resistivitas rendah sareng mékanisme konduksi éléktronik na. Éta tiasa dianggo dina éléktroda sareng unsur pemanasan suhu luhur tina thermocouple logam. Dina taun 1994, Feng Dagan ngembangkeun sababaraha bahan pasangan thermoelectric tina ZrB2 sareng grafit, anu tiasa dianggo dina suasana oksidasi dina 1200 ~ 1600 ℃
Nalika suhu 1 600 ℃, éta tiasa ngahontal sakitar 70 MV sareng tingkat kakuatan thermoelektrik sakitar 55 μ V / ℃. Hasilna nunjukkeun yén poténsi témoéléktrik mangrupikeun fungsi nilai tunggal kalayan linearitas anu saé. Kabisaulangan poténsi témoéléktrik nyaéta 1% ~ 1,5% tina suhu anu diukur saatos sababaraha tés dina atmosfir oksidasi. Parobihan maksimum poténsi tékoelektrik nyaéta 0,5% ~ 1% tina suhu anu diukur dina waktos anu langkung pondok langkung ti 3 jam. Éta tiasa dianggo pikeun deteksi teras-terasan dina sababaraha waktos khusus di mana thermocouple logam sareng termometer radiasi henteu cocog. Salaku bahan thermocouple anu saé.

>> Spésifikasi



  • Saméméhna:
  • Teras:

  • Tulis pesen anjeun didieu teras kirimkeun ka kami