Silicon Titanium Carbide, Ti3SiC2

Halo, sumping konsultasi produk kami!

Silicon Titanium Carbide, Ti3SiC2

Dina taun-taun ayeuna, saurang élmuwan bahan nyintésis kelas anyar 312 jinis bahan keramik, rumus umum pikeun M3XZ2, diantarana, M mangrupikeun salah sahiji atanapi sababaraha unsur logam transisi (sapertos Ti, V), X mangrupikeun salah sahiji atanapi langkung tina unsur grup utama ieu, sajumlah III, IV unsur grup utama (sapertos Al Ge Si), Z mangrupikeun salah sahiji atanapi sababaraha unsur non logam (sapertos CNB, jst.),


Detil Produk

FAQ

Tanda Produk

>> Prtoduct Perkenalan

COA

>> COA

COA

>> XRD

COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
/b9ed22e0.png "/>
COA

>> Ukuran Sértipikat

COA

>> Data anu aya hubunganana

Dina taun-taun ayeuna, saurang élmuwan bahan nyintésis kelas anyar 312 jinis bahan keramik, rumus umum pikeun M3XZ2, diantarana, M mangrupikeun salah sahiji atanapi sababaraha unsur logam transisi (sapertos Ti, V), X mangrupikeun salah sahiji atanapi langkung tina unsur kelompok utama ieu, sajumlah III, IV unsur grup utama (sapertos Al Ge Si), Z mangrupikeun salah sahiji atanapi sababaraha unsur non logam (sapertos CNB, jst.), aya 312 jinis élmu ngeunaan térénia sanyawa Ti3SiC2 utama Ti3AlC2 Ti3GeC2 aranjeunna gaduh struktur kristal anu sami, sami ngeunaan / grup rohangan MMC Wakil khas sanyawa ieu mangrupikeun Ti3SiC2 dilapis Ti3SiC2 bahan keramik Titanium silikon karbida Ti3SiC2 (Titanium silikon karbida) mangrupikeun bahan keramik komposit, ngagaduhan kinerja résistansi kana résistansi oksidasi suhu luhur kakuatan tinggi, sareng bahan logam sapertos kamampuan konduktivitas konduktivitas termal sareng kasempetan pamekaran bahan palastik dina taun 1980 s, kasarna kusabab devel gancang pilihan agén penguat sapertos serat, kumis sareng penerbangan tinggi hargaan dibandingkeun sareng kabutuhan mesin, komposit matrix keramik janten tempat panas panilitian Ku serat, whisker ningkatkeun kateguhan na ditingkatkeun, tapi kusabab nyiapkeun biaya tinggi sareng reliabilitas anu goréng. , masih sesah dilarapkeun pikeun ngabéréskeun masalah ieu panaliti mimiti ngajalajah duanana bahan logam sareng keramik tina suhu luhur, akhirna aya dina sistem Ti - Si - C sistem titanium silikon karbida Ti3SiC2 (Ti3SiC2) ngagaduhan ciri anu sami tina logam dina suhu kamar kalayan konduktivitas termal anu saé sareng konduktivitas listrik, karasa vickers anu kawilang rendah sareng modulus élastisitas anu luhur; Saluran dina suhu kamar, tiasa diolah sapertos logam, sareng plastik dina suhu luhur; Dina waktos anu sami, éta ngagaduhan sipat tina bahan keramik, kakuatan ngahasilkeun tinggi, titik lebur tinggi, stabilitas termal tinggi sareng tahan oksidasi anu saé. Éta tiasa ngajaga kakuatan tinggi dina suhu luhur. Anu langkung penting nyaéta ngagaduhan koefisien gesekan anu langkung handap sareng kinerja pelumasan diri anu hadé tibatan pelumas padet tradisional.
Salaku mimiti dina bulan Désémber 2005, Kamentrian Élmu sareng Téknologi nagara di nagara urang parantos ngaluarkeun dinamis: salah sahiji anu ngagaduhan hak cipta intelektual bebas, Ti3SiC2 produksi keramik konduktif generasi anyar slide pantograf karéta gancang-gancang dina program nasional 863 , topik téknis matérial struktural kinerja tinggi, domestik dikembangkeun kalayan dana tina proyék pikeun ngerjakeun unit universitas jiaotong universitas saatos dua taun berturut-turut nalukkeun Ti3SiC2 purity puritas tinggi, Ti2SnC téknologi sintésis massal bubuk keramik, prosés pembuatan skateboard, pikeun ngalengkepan nalungtik sipat fisik sareng kimia, uji coba loading skateboarding ngajalankeun. Skateboard keramik séri Ti3SiC2 hasil dikembangkeun ku grup panilitian ieu dipidangkeun ku konduktivitas tinggi, résistansi dampak, résistansi abrasi, résistansi ablasi busur, abrasi rendah kawat kontak, sareng sajabana, sacara efektif méréskeun masalah sapertos abrasi gancang tina karbon dumasar sareng skateboards bubuk metalurgi dianggo di bumi sareng di mancanagara, gampang pegatna, sareng karusakan hébat kana kawat kontak. Skateboard keramik Ti3SiC2 hasil dimekarkeun dina taun éta maénkeun peran penting dina ngembangkeun karéta api-gancang di Cina. Ii. Sipat utama ti3SiC2 bahan keramik layered
Ti3SiC2 ngagabungkeun sipat keramik sareng logam. Modulus élastis tinggi na, titik lebur tinggi sareng stabilitas suhu luhur ngagambarkeun sipat keramik anu sami. Konduktivitas tinggi, modulus elastis tinggi, titik lebur tinggi sareng stabilitas suhu luhur ngagambarkeun sipat keramik anu sami.
Tabel 1. Sipat Utama tina keramik Ti3SiC2 (Suhu kamar)
Panilitian ngeunaan résistansi karusakan Ti3SiC2 nunjukkeun yén aya karusakan semu-plastik ageung
zona handapeun lekukan Ti3SiC2. Alesanna nyaéta Ti3SiC2 gaduh sababaraha panyerepan énergi nalika rusak, sapertos microcrack difusi, defleksi retakan, tarik kaluar gandum, lenturan bijil, sareng sajabina, bahan ieu sapertos pelemburan diri anu saé. Jenis ieu bahan gaduh prospek aplikasi lega salaku bahan struktur suhu luhur, bahan sikat listrik, bahan pelumas diri, bahan tukeur panas jeung saterusna. Nanging, kateguhan anu kawilang rendah, tahan maké sareng résistansi oksidasi bahan keramik ngawatesan aplikasi na dina waktos anu sénsitip sapertos résistansi kacapean, tahan maké sareng résistansi oksidasi.Iii. Aplikasi tina bahan keramik layeut Ti3SiC2
(I) Aplikasi biomédis
Dina kedokteran gigi, bahan atanapi komponén anu digunakeun dina lingkungan lisan diperyogikeun pikeun stabil sareng tiasa diolah dina jangka waktu anu lami kusabab oksidasi. Ti3SiC2 gaduh sipat keramik sareng logam sareng biokompatibilitas anu saé, sahingga tiasa dianggo dina awak manusa. Ti3SiC2 tiasa diolah janten benang ukuran anu tepat tanpa pelumas, janten tiasa didamel implan atanapi prostetik kanggo panggunaan klinis dina sistatologi. Modulus elastis Ti3SiC2 langkung caket kana enamel atanapi dentin tibatan zirconia (1,9 × 105MPa), ningkatkeun poténsialna pikeun aplikasi masang atanapi makuta internal keramik. Bahan Ti3SiC2 anu diturunkeun tina nyalurkeun bahan suhu luhur ngandung jaringan keropos anu tiasa langkung gampang diatur sareng ngabeungkeut. Koefisién gesekan anu handap ngamungkinkeun pikeun nerapkeunana kana orthodontics pikeun ningkatkeun slippage sareng ngirangan résistansi gesekan.
Résistansi korosi sareng résistansi oksidasi mangrupikeun kaayaan anu penting pikeun panerapan matéri ieu dina lingkungan lisan sareng stabilitasna. Bahan sareng bubuk porselen ieu duanana bahan keramik, sareng tingkat pengikatanana tiasa langkung saé tibatan logam sareng porselin. Ku alatan éta, ruang lingkup aplikasi bahan ieu tiasa langkung lega pikeun makuta internal keramik.
Nanging, dina metode persiapan Ti3SiC2 anu dipikaterang ayeuna, prosés persiapan kedah ditingkatkeun pikeun kéngingkeun blok Ti3SiC2 murni, supados ngartos sipat anu langkung seueur sareng langkung akurat tina matéri. Salajengna studi laboratorium sareng klinis diperyogikeun pikeun mastikeun biokompatibilitas sareng tiasa dilakukeun bahanna.
(2) aplikasi dina bahan réfraksi Ku ngapopulerkeun téknologi némbakan gancang di industri keramik, siklus panggunaan perabotan tungku janten langkung pondok sareng kaayaan panggunaan langkung ketat. Ku alatan éta, perlu pikeun teras-terasan ningkatkeun résistansi kejutan termal tina bahan furnitur kiln pikeun minuhan kabutuhan pamekaran téknologi némbakan gancang di industri keramik.
Salaku jinis réfraksi kelas tinggi, parabot tungku ngagaduhan pangaruh penting kana kualitas produk anu dipecat. Keramik Ti3SiC2 henteu peka kana shock termal, struktur layered unik sareng perilaku palastik dina suhu luhur tiasa ngirangan pangaruh setrés termal.
Bahan ngaliwatan △ T = 1400 ℃ kakuatan residual shock shock masih di luhur 300MPa, kinerja tahan shock termal anu pangsaéna tiasa tahan bébédaan suhu 900 ℃. Dina waktos anu sasarengan, keramik Ti3SiC2 ngagaduhan kaunggulan resistansi kimia anu saé, gampang ngolah sareng biaya relatif bahan baku, ngajantenkeun bahan furnitur kiln idéal pikeun dimekarkeun.
COA
COA


  • Saméméhna:
  • Teras:

  • Tulis pesen anjeun didieu teras kirimkeun ka kami