Magnésium Silisida, Mg2Si

Halo, sumping konsultasi produk kami!

Magnésium Silisida, Mg2Si

Mg2Si mangrupikeun hiji-hijina sanyawa stabil sistem binér Mg Si. Éta ngagaduhan ciri titik lebur anu luhur, teu karasa luhur sareng modulus elastis tinggi. Éta mangrupikeun jurang band sempit n-tipe semikonduktor bahan. Éta ngagaduhan prospek aplikasi anu penting dina alat-alat optoelektronik, alat éléktronik, alat énergi, laser, manufaktur semikonduktor, komunikasi kontrol suhu anu tetep sareng bidang-bidang sanés.


Detil Produk

FAQ

Tanda Produk

>> Perkenalan Produk

COA

>> COA

COA

>> XRD

COA
COA

>> Ukuran Spésifikasi

COACOA

>> Data anu aya hubunganana

Ngaran Cina magnesium silicide
Ngaran Inggris: magnesium silikon
Ogé kawanoh salaku dasar logam
Formula kimia mg Ψ Si
Beurat molekul nyaéta 76,71 CAS
Nomer digentos 22831-39-6
Titik lebur 1102 ℃
Teu leyur dina cai sareng langkung padet tibatan cai
Dénsitas: 1,94g / cm
Aplikasi: Mg2Si mangrupikeun hiji-hijina sanyawa stabil sistem binér Mg Si. Éta ngagaduhan ciri titik lebur anu luhur, teu karasa luhur sareng modulus elastis tinggi. Éta mangrupikeun jurang band sempit n-tipe semikonduktor bahan. Éta ngagaduhan prospek aplikasi anu penting dina alat-alat optoelektronik, alat éléktronik, alat énergi, laser, manufaktur semikonduktor, komunikasi kontrol suhu anu tetep sareng bidang-bidang sanés.
Magnésium silisida (Mg2Si) mangrupikeun semikonduktor teu langsung anu gaduh gap band sempit. Ayeuna, industri mikroelektronika dumasarkeun kana matéri Si. Prosés mekarkeun pilem ipis Mg2Si dina substrat Si cocog sareng prosés Si. Kusabab kitu, struktur Mg2Si / Si Heterojunction ngagaduhan nilai panilitian anu saé. Dina makalah ieu, pilem ipis ramah lingkungan Mg2Si disiapkeun dina substrat Si sareng substrat insulasi ku magnetron sputter. Pangaruh ketebalan pilem mg sputtering kana kualitas pilem ipis Mg2Si ditaliti. Dina dasar ieu, téknologi préparasi alat LED heterojunction dumasar Mg2Si ditalungtik, sareng sipat listrik sareng optik pilem ipis Mg2Si ditaliti. Mimiti, pilem Mg disimpen dina substrat Si ku magnetron sputter dina suhu kamar, pilem Si sareng pilem Mg disimpen dina substrat kaca insulasi, teras pilem Mg2Si disiapkeun ku perlakuan panas dina vakum low (10-1pa-10-2pa). Hasil XRD sareng SEM nunjukkeun yén fase tunggal pilem ipis Mg2Si disiapkeun ku anil dina 400 ℃ salami 4 jam, sareng pilem ipis Mg2Si anu disiapkeun gaduh sisikian padet, seragam sareng kontinyu, permukaan lemes sareng kristalinitas anu saé. Kadua, pangaruh ketebalan pilem Mg kana kamekaran pilem semikonduktor Mg2Si sareng hubungan antara kandel pilem Mg sareng kandel pilem Mg2Si saatos dianilkeun. Hasilna nunjukkeun yén nalika kandel pilem Mg 2,52 μ m sareng 2,72 μ m, éta nunjukkeun kristalinitas sareng rata anu saé. Kandelna pilem Mg2Si ningkat kalayan ningkatna kandel Mg, nyaéta sakitar 0,9-1,1 kali ti Mg. Panilitian ieu bakal ngagaduhan peran penting dina ngabimbing desain alat dumasar kana pilem ipis Mg2Si. Akhirna, pabrikan alat émisi lampu heterojunction dumasar Mg2Si ditalungtik. Alat LED Mg2Si / Si sareng Si / Mg2Si / Si Heterojunction didamel dina substrat Si.

Sipat listrik sareng optik tina Mg2Si / Si sareng Si / Mg2Si / Si hétérostrukturna diulik ku sistem opat probetest, analisa ciri semikonduktor sareng spéktrométer fluoresensi anu tetep / sementara. Hasilna nunjukkeun yén: résistansi sareng résistansi lambaran pilem ipis Mg2Si turun kalayan ningkatna kandel Mg2Si; Mg2Si / Si sareng Si / Mg2Si / Si hétérostrukturna nunjukkeun ciri konduksi unidirectional anu saé, sareng tegangan dina struktur heterostruktur ganda Si / Mg2Si / Si sakitar 3 V; inténsitas photoluminescence tina alat Mg2Si / n-Si heterojunction anu pangluhurna nalika panjang gelombangna 1346 nm. Nalika panjang gelombangna 1346 nm, inténsitas fotoluminesensi pilem ipis Mg2Si anu disiapkeun dina insulasi substrat anu pangluhurna; dibandingkeun sareng photoluminescence pilem ipis Mg2Si anu disiapkeun dina substrat anu béda, pilem Mg2Si anu disiapkeun dina substrat quartz purity tinggi gaduh performa luminescence anu langkung saé sareng ciri luminescence monochromatic infra red.


  • Saméméhna:
  • Teras:

  • Tulis pesen anjeun didieu teras kirimkeun ka kami