Bubuk Magnésium Borida, MgB2

Halo, sumping konsultasi produk kami!

Bubuk Magnésium Borida, MgB2

Superconduktor magnésium diborida dina listrik, magnét, panas sareng sajabina. Éta ngagaduhan aplikasi anu penting. Super ngalakukeun magnet, jalur transmisi listrik sareng detéktor médan magnét sénsitip


Detil Produk

FAQ

Tanda Produk

>> Perkenalan Produk

Rumus molekular  MGB2
Jumlah CAS  12007-62-4
Sipat  bubuk logam hideung abu
Kapadetan  2,57 g / cm3
Titik lebur  830 C
Mangpaat  Superconduktor magnésium diborida dina listrik, magnét, panas sareng ogé ngagaduhan aplikasi anu penting. Magnét superconduktor, transmisi kakuatan sareng detéktor médan magnét sénsitip

COA

>> COA

COA

>> XRD

COA

>> Ukuran Sértipikat

COA

>> Data anu aya hubunganana

Magnésium diborida
Ogé kawanoh salaku magnésium borat
Formula kimia MgB2
Beurat molekul 45,93
Jumlah CAS 12007-25-9
Titik lebur 830 ℃
Kapadetan na 2,57g / cm3

Magnésium diborida mangrupikeun senyawa ion kalayan struktur kristal héksagonal. Mangrupikeun bahan anu rapuh sareng heuras kalayan gampang ngambah. Éta mangrupikeun senyawa intercalasi. Lapisan magnésium sareng boron disusun silih ganti. Éta bakal robih janten superkonduktor dina suhu anu rada caket kana suhu mutlak 40K (nyaéta - 233 ℃). Suhu transisi na ampir dua kali saluhur superconduktor sanésna anu sami, sareng suhu damelna anu saleresna 20 ~ 30K. Suhu transisi superconduktor MgB2 nyaéta 39K, nyaéta dikurangan 234 ℃, anu suhu kritis pangluhurna superconduktor sanyawa logam. Salaku bahan énggal kalayan superconductivity, magnesium diboride muka cara anyar pikeun diajar generasi anyar semikonduktor suhu luhur kalayan struktur saderhana. Magnésium superkonduktor diborida mangrupikeun sanyawa logam dibentuk ku kombinasi magnésium sareng boron dina babandingan 1: 2. Éta dicirikeun ku sumberdaya anu réa, harga murah, konduktivitas luhur, sintésis gampang sareng pamrosésan saderhana.

Kusabab MgB2 gampang dijantenkeun pilem ipis sareng kabel, éta tiasa seueur dianggo dina pembuatan scanner CT sareng alat éléktronik sanés, komponén supercomputer sareng komponén alat transmisi listrik. Éta ngagaduhan prospek aplikasi anu lega dina bidang éléktronika sareng komputer. Hiji jinis sampel superkonduktor MgB2 dénsitas luhur hasil disintésis ku suhu luhur sareng metode tekanan tinggi di Cina, anu caket kana tingkat internasional. Aplikasi poténsial MgB2 kalebet magnet superkonduktor, jalur transmisi listrik sareng detéktor médan magnét sénsitip. Dina 2001, panaliti mendakan yén sanyawa nondescript, magnesium diboride, ngajanggélék jadi superconduktor dina suhu anu rada caket kana suhu mutlak 40K (- 233 ℃). Suhu transisi na ampir dua kali saluhur superconduktor sanésna anu sami, sareng suhu damelna anu saleresna 20 ~ 30K. Pikeun ngahontal suhu ieu, neon cair, hidrogén cair atanapi kulkas siklus katutup tiasa dianggo pikeun niiskeun suhu.

Dibandingkeun sareng pendinginan industri tina aloi niobium (4K) kalayan hélium hélik, metode ieu saderhana sareng hemat biaya. Sakali dikopékeun ku karbon atanapi kokotor sanés, kamampuan magnesium borate ngajaga superconductivity henteu kirang ti paduan niobium atanapi bahkan langkung saé dina hal médan magnét atanapi ayeuna. Aplikasi poténsialna kalebet magnet superkonduktor, jalur transmisi listrik sareng detéktor médan magnét sénsitip.

>> Spésifikasi



  • Saméméhna:
  • Teras:

  • Tulis pesen anjeun didieu teras kirimkeun ka kami