Bubuk Kromium Borida, CrB2

Halo, sumping konsultasi produk kami!

Bubuk Kromium Borida, CrB2

tahan korosi, shock termal. Dipaké salaku palapis oksidasi anti-hightemperature tahan-maké, sareng réaktor nuklir dina katalis éléktroda lapisan serap neutron, katalis éléktroda éléktroda éléktroda


Detil Produk

FAQ

Tanda Produk

>> Perkenalan Produk

Rumus molekular  Crb2
Jumlah CAS  12006-80-3
Sipat  bubuk logam abu abu
Titik lebur  1300C
Kapadetan  7,63 g / cm3
Mangpaat  tahan korosi, shock termal. Dipaké salaku palapis oksidasi anti-hightemperature tahan-tahan, sareng réaktor nuklir dina katalis éléktron nyerep neutron, katalis éléktroda éléktroda éléktroda

COA

>> COA

COA

>> XRD

COA
COA

>> Ukuran Sértipikat

COA

>> Data anu aya hubunganana

Nami Produk: kromium diboride
Formula molekul kromium diborida: b2cr
Beurat molekul: 73.62
Ngaran Inggris: chromium boride (CrB2) EINECS: 234-499-3
Kapadetan: 5.15 Inggris alias: kromium diboride; monochromium diboride
Titik flash: titik lebur: 1550oc
Hal ieu digunakeun pikeun pembuatan konduktor listrik suhu luhur sareng keramik alloy.
Kromium diborida (CRB_ 2) Lapisanana ngagaduhan titik lebur anu luhur, karasa luhur, résistansi haus tinggi sareng tahan korosi Salaku tambahan, éta ngagaduhan inersia kimia anu saé sareng henteu gampang kabeungkeut ku logam. Salaku palapis pelindung anu heuras, dipiharep bakal nyumponan sarat ngolah chip khusus ieu. Makalah ieu utamina dumasarkeun kana CRB domestik sareng luar nagri kamajuan panilitian sareng trend pangembangan palapis keras anu difokuskeun kana déposisi CRB ku téknologi PVD komposit_ Persiapan, struktur sareng sipat-sipat palapis ditaliti. Hasilna ngagaduhan signifikansi ilmiah anu penting sareng nilai aplikasi. Mimiti, CRB dititipkeun ku kakuatan tinggi pulsed magnetron sputtering (hipims) _
Komposisi, struktur fase sareng sipat mékanis tina palapis dicirikeun.
Perilaku gesekan sareng anggo lapisan dina lingkungan uji anu béda (gesekan garing, cai sulingan sareng cai laut) ditaliti. Hasilna nunjukkeun yén: CRB_ Lapisan nunjukkeun (101) orientasi anu langkung dipikaresep, sareng struktur fase utama nyaéta CRB_ Babandingan atom B / Cr nyaéta 1,76, karasa sareng modulus elastis masing-masing 26,9 ± 1,0 GPA sareng 306,7 ± 6,0 IPK. Koéfisién gesekan palapis dina gesekan garing, cai sulingan sareng cai laut masing-masing 0,75, 0,26 sareng 0,22. Koéfisién gesekan palapis dina cai sulingan sareng lingkungan cai laut dikirangan nyata kusabab lubrication wates cai sulingan sareng cai laut. Mekanisme gesekan sareng anggoan lapisan dina gesekan garing sareng lingkungan cai sulingan nyaéta pakean anu kasar, sedengkeun di lingkungan cai laut, koefisien gesekan lapisan na jelas jelas, Éta mangrupikeun pangaruh sinergis tina maké korosif sareng maké abrasif.

Kadua, salaku perbandingan sareng hipims, CRB diala ku DC magnetron sputtering ku nyaluyukeun target base distance_ Rasio atom B / Cr beda-beda ti 1,9 dugi 2.0 kalayan robahan suhu déposisi. Hasil XPS nunjukkeun yén lapisan na biasana diwangun ku CRB_ Hasilna nunjukkeun yén kasarna palapisna alit sareng RQ aya diantara
1,11 nm jeung 1,95 nm. Kalayan paningkatan suhu déposisi, kamampuan difusi atom adsorbed dina permukaan substrat ditingkatkeun, sareng kristalinitas lapisan janten bertahap, sareng struktur kristal robih tina orientasi campuran (101) sareng (001) janten (001) orientasi pikaresep; morfologi cross-sectional tina palapis ngarobih tina struktur serat poros kana struktur kolomar kasar (sakitar 50 nm diaméterna),
Tungtungna, éta ngajantenkeun janten struktur kolom kolom nano (padet diaméterna 4 ~ 7 nm).
Kalayan paningkatan suhu déposisi, sipat mékanis palapis ningkat sacara jelas. Nalika suhu déposisi langkung luhur tibatan 300 ℃, CRB superhard kalayan karasa langkung ageung tibatan 40 IPK tiasa dicandak_ Nalika suhu déposisi 400 ℃, karasa palapisna dugi ka 50,7 ± 2 GPa. Évolusi mikrostruktur sareng pasipatan mékanis kalayan suhu déposisi disababkeun ku (001) orientasi anu langkung dipikaresep sareng kapadetan mikrostruktur kusabab difusi anu ningkat tina atom déposisi. Tungtungna, CRBs kalayan (101) sareng (001) orientasi pikaresep ogé dikaji_ stabilitas termal tina lapisan diuji, sareng substrat CRB sareng CRB dina suhu déposisi anu béda diuji_ Sipat éléktrokimia dasar tina 2 palapis dina 3,5 wt.%
Larutan NaCl ditalungtik. Hasilna nunjukkeun yén: (101) orientasi pikaresep tina CRB_ Fase anyar diwangun dina 1000 ℃, sareng (001) orientasi pikaresep tina CRB_ Hasilna nunjukkeun yén palapis CRB anu berorientasi (101) nunjukkeun stabilitas suhu luhur anu langkung tinggi kusabab ( 101) orientasi pikaresep tina CRB_ Hasilna nunjukkeun yén palapis CRB ngagaduhan énergi permukaan anu langkung luhur sareng énergi distorsi kisi tibatan CRB_ Poténsi korosi palapis crb-2 langkung luhur tibatan karbida semén, tapi kapadetan arus korosi turun ampir dua pesenan magnitude_ 2 palapis sacara épéktip tiasa ngajagi karbida semén.

>> Spésifikasi









  • Saméméhna:
  • Teras:

  • Tulis pesen anjeun didieu teras kirimkeun ka kami